Грома Холд – отново партньор на Детски панаир Благоевград

 в Новини

За втора поредна година Грома Холд е традиционен генерален спонсор на Детски панаир Благоевград, организиран от фондация Easy Art.

Малчуганите от Благоевград и региона влязоха в ролята на строители, пожарникари, художници и изобретатели. Над 40 тематични ателиета завзеха вниманието на децата. Детски панаир се провежда в областния център за трета поредна година.

Сред атракциите тази година, замислени от организаторите и Грома Холд бяха тематичен пясъчен кът за индустриални строежи и пътища, както и възможността децата да се качат и да видят отблизо истински строителни машини.

Стотици изрисувани детски лица и хиляди ръчно изработени изделия от хартия, магически пръчки и бои изпълниха централната част на града. Малчуганите имаха възможност и да сътворят цветя от салфетки, да рисуват на асфалт, да направят отпечатъци на своите ръчички. Имаше и специално обособени ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство. Децата на Благоевград научиха и интересни факти за света и природата в около нас. „Детски панаир“ е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).

Започнете да пишете и натиснете Enter, за да търсите